top of page
Search
  • Writer's pictureSuzana Rudić

Oaza za decu- "Teatrilo" pozorište

Updated: Aug 21, 2020


Artkum ne prati samo samostalne umetnike, već prati i piše o raznim festivalima, radionicama koje se realizuju u našoj državi. Potrudićemo se da zapratimo i manifestacije u dijaspori. Ovaj put vam donosimo priču o dečijem pozorištu i predstavama. O pozorištu govoriće glumica iz pozorišta "Teatrilo" Ružica Bojović.


Teatrilo ove godine prima šestu generaciju mladih glumaca i upis je u toku. Uzrasti su podeljeni na mlađu grupu od 5 do 8 godina i stariju grupu od 9 do12 godina. Teatrilo pozorište pohađaju i srednjoškolci, koji izvode uspešne samostalne predstave.


"Stidljiva aždaja" predstava za decu.Teatrilo pozorište i škola za glumce.


"Veoma je važno da deca kod nas kroz časove vežbaju samopouzdanje i osvešćivanje u ranijim godinama kada je to već u tom uzrastu prirodno. Kroz učenje raznih tehnika : koncentracije, glasa, pokreta i mimike otkrivamo da je sve to zajedno jedna veština koja se uči kroz igru. Deca u ovom uzrastu prirodno su oslobođena stega koje nameće društvo.


Uglavnom su naši članovi deca koja imaju afiniteta prema glumi i javnom nastupu, a ponekad se desi da dođu deca koja su talentovana, ali stidljiva i onda se uz smelije drugare i oni opuste i oslobode od kočnica." Kaže glumica Ružica Bojović koja je organizator događaja.


Učenici i profesorka Ružica, organizatorka događaja


"Plan je da nastavimo rad na predstavama u kojim nas je situacija sa korona virusom zaustavila.


Što se budućeg rada tiče mogu da vam kažem da je u planu da nastavimo sa radionicama koje su se održavale preko leta i u toku školske godine, gde će nam se pridružiti i drugi predavači koji će decu učiti razne umetnosti. Slikanje, gluma, ples, gitara, pevanje i kreativnost na prvom mestu. Uz sve to želja nam je da pomognemo deci i roditeljima koja su u istoj situaciji kao i mi i sa nama u timu će biti i dve učiteljice. Tako da se svašta lepo planira kod nas. Naravno uz sve propisane mere zaštite." Za Ružica.


Mladi glumci na bini posle premijere


45 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page